Daglige rutiner

Sådan åbnes og lukkes kasseopgøret. Hvad skal udskrives og hvor er det daglige opgør? Her får du svar på, hvordan den daglige rutine foregår.

Starten på en ny dag!

Før det er muligt at sælge noget, skal der være et åbent kasseopgør (uanset om man tager kontanter eller ej)

Dette gælder alle kassepunkter. (Quickorder POS) også tjenerkasse (Quickorder GO)

Vejledningen her forudsætter, at installation og opsætning er udført. Dette er en guide til, hvordan du starter og slutter dagen korrekt.

1. Januar 2024 kræver Dansk lovgivning at du åbner og lukker kassen hver dag på alle aktive kassepunkter.

UDSKRIV IKKE PAPIR! Der er ingen grund til at udskrive noget. Alt opbevares elektronisk. Både i form af en dagsrapport og kasseoptællingen. De kan ses og printes eller sendes både på iPads og fra backoffice.

Åbne kassen

Gå til moduler. Tryk på knappen "Kasseoptælling".

Hvis kassen er lukket, skal den åbnes, før kassesystemet kan tages i brug.

OPS! Kassesystemet virker ikke, hvis betalingstypen "Kontant" ikke er opsat. Det skal oprettes, uanset om kontanter er i brug eller ej.

• Et åbningsbeløb kan nu indtastes. (1)
  • Bemærk, at beløbet "Difference" (2) vil fremstå med røde tal, så længe det du indtaster, ikke stemmer overens med det forventede beløb.
  • Når den indtastede åbningssaldo matcher det forventede beløb, vil feltet "Difference" være markeret med et grønt "OK". (2)
  • Hvis du har kommentarer, kan de vedhæftes en note. (3)
  • Har du flere valutaer, vil der være en linje pr valutakode. (4)

Hvis det er første gang, du åbner kasseapparatet, skal du indtaste 0 kr., uanset hvor meget der er i kasseapparatet. Startsaldoen indtastes, efter at kassen er blevet åbnet.

Se afsnittet "Penge ind / penge ud"

Tips:

Du kan tælle, hvad der fysisk er i kassen med funktionen "Count". Der kan du indtaste, hvor mange af hver mønt og seddel, du har.

Tryk på "Næste" og kassen er åben.

Du kan aktivere "Kasseoptælling" på alle betalingstyper. På denne måde kan du afstemme alle betalingstyper, hvis du ønsker det.

Vær dog opmærksom på at langt de fleste betalingsmuligheder SKAL være integreret pr. 1. januar 2024. Hvis du er i tvivl så ring lige og tal med os om det.

Penge ind / penge ud af kassen

Når kassen er åben, er det muligt at putte penge ind, eller tage penge ud af kassen. Dette bruges, når du åbner en kasse for første gang for at indtaste en åbningssaldo. Og det bruges hver gang penge fysisk tages ud eller lægges i kassen. På den måde bliver den kontante afregning forhåbentlig altid korrekt.

• Vælg Moduler. Åbn "Kasseoptælling"
  • Tryk på knappen "Ny bevægelse".

Her vælger du Penge ind eller Penge ud og tilføjer beløbet og eventuelle kommentarer.

Luk kassen - slut dagen.

Det vigtigste, når du slutter dagen, er, at alle borde og ToGo (Takeaway) er blevet behandlet. Det betyder, at de skal være betalt og ryddes/udleveret. Det er en god rutine.

Gå til moduler. Tryk på knappen "Kasseoptælling".

Tryk på "Luk kassen"

• Nu kan du indtaste, hvad der tælles i kassen. (1)
  • Er der mere i kassen end forventet, kan dette indtastes som drikkepenge. (2)
  • Bemærk, at beløbet "Difference" (3) vil fremstå med røde tal, så længe det du indtaster, ikke stemmer overens med det forventede beløb.
  • Det er muligt at tilføje en note (4)
  • Hvis der er flere valutaer, vil du have flere linjer her. (5)

• Pengene du tager ud af kassen noteres i "Overført til bank".
  • Det beløb, der fremgår af "Beløb i kassen", er det beløb, som systemet forventer, at du tæller i morgen.

Mange har fundet ud af, at det er en god idé at hæve penge, så kassen altid starter med det samme beløb hver dag. På den måde undgår du at have for mange kontanter liggende og det gør den daglige kasseoptælling nemmere.

Et kasseopgør har ingen indflydelse på regnskabet. Det er kun en kontrol af at kontanter matcher, hvad systemet forventer.

Det der overføres til regnskabet, er KUN kontant omsætning. Så for at regnskabet stemmer overens med kasseapparatet, skal penge, der tages ud eller lægges i kasseapparatet, have et bilag, der føres på regnskabet. Hvis du angiver, at der er overført penge til banken, skal det ind på kontoen, så der i regnskabet kan bogføres, hvad de ser indsat i banken fra kasseapparatet.

Tryk på næste og kassen er lukket.