Gavekort

Denne artikkelen viser hvordan du lager gavekort og hvordan du bruker dem i systemet.

Innholdsfortegnelse

1. Lag et gavekort

2. Se historikk på gavekort

3. Rediger gavekort

4. Bruk gavekort

5. Koble til NFC-leser

6. Eksporter gavekort

7. Hvordan konvertere gamle gavekort

8. Eksporter til regnskap

1. Lag et gavekort

Gavekort er en integrert funksjon i Quickorder POS. Du kan bruke den umiddelbart. Det vil fungere med epost og utskrift av gavekort til kunden.

Foretrekker du fysisk NFC-kort til gjestene dine? Ring oss eller send oss ​​en e-post for å finne ut mer. Du har muligheten til å ha din egen logo og design på den.

Korttypen som skal brukes er MYFAIR 1K eller tilsvarende som f.eks.: FM 1108

1. Åpne Quickorder POS-appen
  2. Gå til  Moduler > Gavekort > Opprett gavekort

3. Skriv inn følgende informasjon: E-
    post: Skriv inn  e -post for å sende en digital versjon av gavekortet til gjesten Gyldig fra: Velg dato når gavekortet skal være gyldig fra Beløp: Skriv inn verdien på gavekortet Telefon (valgfritt): Kan evt. være en god idé , hvis du for eksempel trenger å kontakte gjesten Koble til NFC-kort: Har du NFC-kort kan du knytte et gavekort til disse. Ta et NFC-kort og legg det på din NFC-leser for å knytte kortet til gavekortet du oppretter Gavekortet må betales: Ønsker du å sponse eller gi bort et gavekort kan du slå av betaling. Det vises på din daglige rapport

hvor mye er tilgjengelig i gavekort
  4. Trykk  på Opprett gavekort

2. Se historikk på gavekort

1. Trykk på et gavekort, deretter vil du motta:
    • En oversikt over bevegelser på gavekortet
    • Trykker du på en av betalingene kan du se hva som er bestilt og du kan til og med skrive ut en kopi av kvitteringen for kjøpet

TIPS:  Finn et bestemt gavekort ved å søke etter den unike ID-en (finnes på den sendte e-posten eller den trykte kvitteringen). Bruker du NFC-kort kan du søke etter gavekortet ditt ved å trykke på det røde søkeikonet til høyre i søkefeltet, hvorpå du enkelt skanner NFC-kortet på NFC-leseren.

3. Rediger gavekort

1. Trykk på et gavekort og klikk på mutteren øverst til høyre

2. Du kan nå redigere e-post, telefon og NFC-kort samt slette og skrive ut gavekortet

4. Bruk gavekort

1. Velg  Gavekort  i betalingsvinduet
  2. Trykk  Ta mot gavekortbetaling

3. Velg et gavekort fra listen eller søk etter det  via  søkefeltet
  4. Trykk  Velg gavekort

5. Dersom det er et restbeløp som kunden må betale, vil dette komme frem, og du kan da godta dette restbeløpet ved å velge en av de andre betalingstypene
    Dersom det fortsatt er penger igjen på gavekortet vil et nytt gavekort bli skrives ut for gjesten, som gjenværende saldo vises på

5. Koble til NFC-leser

1. På toppen av NFC-leseren din slår du den på ved å sette den på  Bluetooth  som vist på bildet.
    Etter det vil en lampe lyse blått og være klar til å koble til iPaden din

2. Trykk  på Moduler > NFC

3. Trykk på  Legg til
  4. Gi NFC-leseren et navn og velg ACR1255U-XXXXX i enhetsoversikten og trykk på  Opprett

5. Det vil nå stå  Federation

6. Eksporter gavekort

1. Åpne nettleseren din, gå til pos.quickorder.io og logg inn
  2. Gå til  Finans > Gavekort
  3. Eksporter gavekort : Genererer en .csv-fil som viser en oversikt over gavekortene dine
    Eksporter gavekortsaldo: Genererer en .xls-fil som viser en saldooversikt over gavekort samt en transaksjonsliste for avstemming av kontoer

7. Hvordan konvertere gamle gavekort

Når du starter med Quickorder kan det hende du har gamle gavekort fra systemet du brukte før. Slik konverterer du gamle gavekort til Quickorder-gavekort.

Start med å lage en manuell betalingstype kalt "Gamle gavekort". Denne betalingstypen skal ha reskontronummeret som allerede brukes til gavekort i regnskapet.

Betalingstypen Quickorder Gavekort bør få et NYTT kontonummer. På den måten kan du avstemme både det gamle og det nye gavekortet.

Det er ikke praktisk eller nødvendig å konvertere alle gavekort på forhånd. Den beste måten er å konvertere dem når kundene dukker opp for å bruke gavekortet deres.

Hvis en kunde bruker hele det gamle gavekortet, bruker du ganske enkelt betalingstypen "Gammelt gavekort" til avregning

Hvis det er penger igjen på det gamle gavekortet, utsted et nytt Quickorder-gavekort på det beløpet. Du selger gavekortet ved å bruke betalingstypen "Gammelt gavekort" som betalingsmiddel.

8. Eksporter til regnskap

For at gavekort skal overføres, er det nødvendig å aktivere dette

• Gå til Innstillinger -> Betalingstyper
  • Velg blyanten på "Gavekort" og sørg for at overføring til regnskap er slått på
  • Legg til gavekortkontoen.

Gratulerer! Nå vet du hvordan gavekort fungerer! 🤩