Sådan laves en refundering af en betaling

Her lærer du, hvordan du refunderer en betaling eller en del af en betaling. Enhver tilbagebetaling til en kunde SKAL ske fra POS for at sikre, at POSen er synkroniseret med betalingsudbyderen.

1. Find betalingen

For at foretage en tilbagebetaling skal du først finde betalingen på POS-appen.
Gå til moduler og betalinger.

Tip: Du kan gå direkte til moduler ved at bruge genvejsfunktionen.

Placer din finger uden for venstre side af skærmen og flyt din finger ind på skærmen ved at swipe til højre.

Klik på knappen "Betaling".

Her vil den nyeste betaling altid være øverst.
Hvis du har brug for at finde en ældre betaling, kan du søge efter den eller finde den dag, den blev gennemført.

2. Foretag tilbagebetalingen

Når betalingen er fundet, skal du klikke hvor som helst på betalingslinjen

Vælg "Rediger" -> "Refundering af betaling" -> Vælg de varer du ønsker at refundere og godkend. (alle er valgt som standard)

Der har du det! Nu er tilbagebetalingen næsten færdig.

Der vil blive udskrevet 2x kvitteringer for denne handling. En til kunden og en til dig.

Tip: Gør det til en regel, at den kopi, du beholder, skal være underskrevet af kunden med navn og telefonnummer.

3. Betale kunden tilbage

Hvis betalingen blev taget af en integreret betalingstype (Nets, Zettle, Stripe eller Adyen), vil tilbagebetalingen ske automatisk.

Nets: Her skal du bruge kundens kort (eller et hvilket som helst kort) for at overføre betalingen tilbage til.

Zettle : Overfører automatisk pengene tilbage til det kort, det blev betalt med.

Adyen : Vil automatisk overføre pengene tilbage til det kort (Eller MobilePay), det blev betalt med.

Stripe : Overfører automatisk pengene tilbage til det kort (Eller MobilePay), det blev betalt med.

Kontant eller enhver anden manuel betaling: Hvis betalingen blev foretaget manuelt (Kontant eller anden manuel betalingstype), skal pengene også betales tilbage manuelt.

Kontant refusion på en tidligere dato: Vær opmærksom på, at hvis du foretager en kontant refusion på en tidligere dato og giver kunden penge tilbage. Så skal kasseoptællingen reguleres manuelt. Åbn kontantoptællingen og vælg funktionen "Udbetaling".