Forbind til Xero

I Backoffice er det muligt at opsætte en integration til Xero, så man kan overføre sine bogføringsoplysninger fra Quickorder POS til Xero.

1. Åbn din internetbrowser på computeren og log ind på pos.quickorder.io
  2. Gå til Indstillinger > Integrationer
  3. Find Xero og tryk på Forbind

4. Nu kan du indtaste dine loginoplysninger til Xero. Tryk herefter på Log ind
  5. Vælg en afdeling i Xero og tryk på Connect
  6. Tryk på de tre prikker i det højre hjørne og vælg Rediger
  7. Her skal du i den nederste boks vælge hvilken afdeling du ønsker at forbinde med Xero. Tryk herefter på Aktiver

2. Opsæt Produkttyper

1. Under Indstillinger > Menukort > Produkttyper trykker du på den lille blyant ud for hver betalingstype

2. For hver produkttype angives hvilken konto i Xero, hvor omsætningen for den pågældende produkttype skal bogføres
    NB! Vær opmærksom på at der bogføres i kredit for omsætningen og at kontoen derfor som udgangspunkt skal ligge i resultatopgørelsen. Rådfør med revisor eller bogholder, hvis du er i tvivl
  3. Tryk på Gem
  4. Gentag ovenstående med de resterende produkttyper

3. Opsæt Betalingstyper

1. Under Indstillinger > Betalingstyper trykker du på den lille blyant ud for hver betalingstype

2. Her vælges i hvilken kladde, som posteringslinjerne skal placeres samt hvilken betalingskonto, som bliver sat som modkonto på den enkelte linje

4. Opsæt Momskoder

1. Gå til Indstillinger > Bogholderi

2. For den enkelte momskonto opsættes den momskode, som passer i Xero
    NB! Vær opmærksom på at momsprocenten skal være identisk med den sats, som er anvendt i Xero, da der ellers kan opstå differencer
  3. Tryk på Gem

5. Begrænsninger i Integrationen

Vær opmærksom på, at de tal der eksporteres (både CSV og de direkte integrationer) har nogle begrænsninger, som der manuelt skal tages højde for:

1. Drikkepenge
    1. Drikkepenge er ikke med i eksporten og må derfor bogføres manuelt.
  2. Kassedifferencer og Bevægelser
    1. Kasseoptællingen og de bevægelser det giver er ikke en del af eksporten. Disse kan med fordel bogføres ud fra bonen, som skabes, når kassen lukkes.
    2. Kontantsalg overføres selvfølgelig.

6. Gode Råd og Tips

Vær sikker på at alle rettelser er lavet, før du overfører til økonomisystemet. Hvis du opdager en fejlopsætning (f. eks. en forkert konto på en produkttype), så kan det i mange tilfælde være nemmere at modpostere de gamle posteringer og overføre på ny.

Sørg altid for at afstemme de tal du har i QuickOrder med det du har registreret i dit bogholderi med jævne mellemrum. Det er meget tidskrævende at rette op på differencer efterfølgende.

7. Overførsel af gavekortsalg og omsætning med gavekort.

For at gavekort kan overføres, er det nødvendigt at aktivere dette

• Gå til Indstillinger -> Betalingstyper
  • Vælg blyanten på "Gavekort" og sørg for, at overførsel til regnskab er slået til
  • Momskonto skal vælges. Quickorder bogfører gavekort salg med moms, som nyeste momsregler foreskriver. Når gavekort bliver brugt som betalingsmiddel kører moms for det solgte både debet og kredit.