Vagtplan

Sådan laver du en vagtplan

Sådan laver du en vagtplan:

1. Tryk på vagt Vagtplan i menuen i venstre side.

Her kan du se en oversigt over dine medarbejdere eller over de grupper du har oprettet.
  2. For at tildele en vagt til en medarbejder skal du trykke under den ønskede dag ude for den pågældende medarbejder. Der skulle gerne blive markeret med blåt og et plus
  3. Du kan nu angive vagtens start og slut, hvilken gruppe medarbejderen er i(køkken, opvask, tjener etc) samt eventuelle pauser under vagten. Afslut med opret.
  4. Når du har oprettet vagten, så vil den blive lagt ind i din vagtplan og se således ud:

Hvis der skal oprettes en ledig vagt, så kan du enten vælge "Ledig Vagt" i vagtplanen eller vælge "Ledig Vagt"  i medarbejder boksen under oprettelse af en vagt.

Sådan opretter du skabeloner:

Skabeloner kan bruges til at gemme et udkast af en vagtplan, så en hel vagtplan for en uge kan lægges ind med meget få tryk. Det er brugbart hvis man eksempelvis har medarbejdere der har faste dage de arbejder.

1. Under vagtplanen, kan du i højre side se "Skabeloner"
  2. Når du har lavet den vagtplan, som du gerne vil genbruge, så trykker du blot på "Skabeloner" efter fulgt af "Gem som skabelon"
  3. Du kan nu navngive din skabelon alt efter hvad der er praktisk for dig.
  4. For at bruge din nye skabelon, så vælger du i midten øverst den givne uge du vil anvende den på.
  5. Hvis du navigerer til "Skabeloner" igen, så har du nu mulighed for at "Indsætte skabelon" hvor du kan vælge din nye skabelon.
  6. Vælg din skabelon og afslut med indsæt. Din skabelon er nu anvendt og indsat i den nye uge og du har sparet en masse tid!

Sådan opretter du kladder

Kladder kan du bruge til at lave en foreløbig vagtplan, uden at dine medarbejdere får besked om det. Du kan til enhver tid rette i dem, hvis der skulle komme uforudsete udfordringer.

1. På Vagtplan siden er der i højre side et felt der hedder "Værktøjer". Ved at klikke på dette, får du muligheden for at vælge "Opret ny kladde"
  2. Når du vælger "Opret ny kladde", får du mulighed for at navngive den, eksempelvis "Kommende uge" eller lign.
  3. Efter oprettelse af din kladde, så kommer du i kladdevisning. Det betyder at alle de tilføjelser og ændringer du laver i din vagtplan ikke træder i kraft når du redigerer i dem.
  4. Hvis du er færdig med din kladde, men ikke vil udgive vagtplanen endnu, så trykker du blot "Luk kladdevisning" øverst i højre hjørne.
  5. Hvis der kommer ændringer og du har brug for at ændre i din kladde igen. Så trykker du igen på "Værktøjer" og trykker denne gang på "Vælg kladde" Når du har valgt den ønskede kladde, har du igen mulighed for at rette den til.
  6. Når du føler din kladde er klar til at blive udgivet, så trykker du blot på "Udgiv ændringer"øverst i højre hjørne,  først her bliver vagtplanen udgivet og offentliggjort for dine medarbejdere.

Tillykke! Du ved nu hvordan du bruger vagtplan samt tilhørende funktioner! 🎉