Forbind Billy

I denne artikel får du en trin for trin guide til hvordan du forbinder til Billy. Sæt det eventuelt op med din revisor eller bogholder for at sikre, at det er de korrekte konti for de enkelte betalingstyper og produkttyper.

Oversigt:

1. Forbind Integrationen
2. Opsæt Produkttyper
3. Opsæt Betalingstyper
4. Opsæt Momskoder
5. Begrænsninger i Integrationen
6. Gode Råd og Tips
7. Gavekortsalg

1. Forbind Integrationen

1. Åbn internetbrowseren og log ind på pos.quickorder.io
  2. Gå til Indstillinger > Integrationer og tryk på Forbind. Herefter vil du blive bedt om at indsætte en nøgle fra Billy. Når denne er indsat lukkes billedet - og du er klar til at opsætte integrationen.

2. Opsæt Produkttyper

1. Under Indstillinger > Menukort > Produkttyper trykker du på den lille blyant ud for hver betalingstype

2. For hver momskode angives hvilken konto i Billy, hvor omsætningen for den pågældende produkttype skal bogføres
    NB! Vær opmærksom på at der bogføres i kredit for omsætningen og at kontoen derfor som udgangspunkt skal ligge i resultatopgørelsen. Rådfør med revisor eller bogholder, hvis du er i tvivl
  3. Tryk på Gem
  4. Gentag ovenstående med de resterende produkttyper

3. Opsæt Betalingstyper

1. Under Indstillinger > Betalingstyper trykker du på den lille blyant ud for hver betalingstype

2. Her vælges i hvilken kladde, som posteringslinjerne skal placeres samt hvilken betalingskonto, som bliver sat som modkonto på den enkelte linje
    NB! Vær opmærksom på, at ikke alle kassekladder kan anvendes i Billy. Som udgangspunkt kan kladden “Daglig” anvendes, mens “Indbetalinger” og “Lønninger” for eksempel ikke kan
    Hvis du opretter en kassekladde specifikt for kassesystemet, skal du være opmærksom på at hvis du vælger en nummerserie, som ikke starter på 1, at du skal angive næste bilagsnummer til et nummer i nummerserien. Billy giver selv bilagsnumre ud fra nummerserien på den enkelte linje
  3. Tryk på Gem
  4. Gentag ovenstående med de resterende betalingstyper

4. Opsæt Momskoder

1. Gå til Indstillinger > Bogholderi og tryk på den lille blyant

2. For den enkelte momskonto opsættes den momskode, som passer i Billy
    NB! Vær opmærksom på at momsprocenten skal være identisk med den sats, der er anvendt i Billy, da der ellers kan opstå differencer
  3. Tryk på Gem

5. Begrænsninger i Integrationen

Vær opmærksom på, at de tal der eksporteres (både CSV og de direkte integrationer) har nogle begrænsninger, som der manuelt skal tages højde for:

(1) Drikkepenge

Drikkepenge er ikke med i eksporten og må derfor bogføres manuelt.

(2) Kassedifferencer og Bevægelser

Kasseoptællingen og de bevægelser det giver er ikke en del af eksporten. Disse kan med fordel bogføres ud fra bonen, som skabes, når kassen lukkes.
Kontantsalg overføres selvfølgelig.

6. Gode Råd og Tips

Vær sikker på at alle rettelser er lavet, før du overfører til økonomisystemet. Hvis du opdager en fejlopsætning (f. eks. en forkert konto på en produkttype), så kan det i mange tilfælde være nemmere at modpostere de gamle posteringer og overføre på ny.

Sørg altid for at afstemme de tal du har i QuickOrder med det du har registreret i dit bogholderi med jævne mellemrum. Det er meget tidskrævende at rette op på differencer efterfølgende.

7. Overførsel af gavekortsalg og omsætning med gavekort.

For at gavekort kan overføres, er det nødvendigt at aktivere dette

• Gå til Indstillinger -> Betalingstyper
  • Vælg blyanten på "Gavekort" og sørg for, at overførsel til regnskab er slået til
  • Momskonto skal vælges. Quickorder bogfører gavekort salg med moms, som nyeste momsregler foreskriver. Når gavekort bliver brugt som betalingsmiddel kører moms for det solgte både debet og kredit.

Tillykke! Du har nu opsat integrationen til Billy! 🤩